torstai 25. elokuuta 2016

Extra: Dave

Muistin virkistykseksi: Dave on jo edesmenneen Cassandra Myrskyluodon lapsista nuorin. Dave sai alkunsa, kun Cassandra joutui ufosieppauksen kohteeksi. Koska Cassandra oli itsekin puoliksi alien, on Dave perimältään aika erikoislaatuinen sim. 


**********

Viimeksi kun näitte Daven, hän muutti Poukamasta yliopistokampukselle. Ja tältä hän näytti nuoreksi aikuiseksi vartuttuaan, aikamoinen komistus!

Dave muutti yliopistokampuksella asuntola Lintukotoon ja tutustui siellä vaaleakutriseen Karolaan. 
Opintojen puolivälissä Dave ja Karola muuttivat pois asuntolasta ja vuokrasivat yhteisen kodin yliopistokampukselta.Vielä ennen opintojen päättymistä Dave myös kosi Karolaa ja Karola vastasi tietysti myöntävästi.

Dave ja Karola ovat molemmat perhetavoitteisia simejä ja yliopistosta valmistuttuaan he astelivat ensi töikseen avioon. Karolan elämäntoiveena on kuoltavuosipäivä. Dave puolestaan haaveilee kuuden lapsensa avioituvan. Tähän perheeseen olisi siis luvassa aikamoinen lapsikatras!Lapsi numero yksi ilmoitteli tulostaan lähes välittömästi häiden jälkeen.
Kasvava perhe tarvitsi rahaa, joten Dave hankki työpaikan arkkitehtuuriuralta.Pihamaalle ilmestyi myös autonromu, josta Dave suunniteli kunnostavansa kulkuneuvon tulevalle suurperheelleen.
Pian maailmaan putkahti poikavauva, joka sai nimen Eino. Daven lisäksi tapahtumaa todisti pari pariskunnan tuttavaa.Eino oli mielenkiintoinen väriyhdistelmä vihreää ihoa, vaaleita hiuksia ja sinisiä silmiä. Silmien väri oli aika yllätys, sen on täytynyt periytyä  isomummo Bertta Myrskyluodolta, jolla oli samanlaiset siniset silmät.
Sopivasti samana iltana Cassandra kutsui itsensä kylään, ikään kuin olisi tullut katsomaan tuoreinta lapsenlastaan :)
Kun tavoitteena on kuusi lasta, aikaa ei ole tuhlattavaksi... Niinpä seuraava tulokas laitettiin alulle lähes välittömästi.Dave jatkoi töitä arkkitehtiurallaan.
Perhetavoitteisena miehenä hän osallistui toki myös Einon hoitamiseen - ja sai kiitokseksi puklut päällensä.Karolan toinen raskaus alkoi olla loppusuoralla.
Ennen uutta vauvaa perheeseen muutti ruskea karvakerä nimeltä Alpo.
Einosta kasvoi tomeran näköinen taaperopoika.
Daven autoprojekti eteni hitaasti, mutta varmastiSynnytys numero kaksi tapahtui keittiössä
Syntyi toinen poika, joka oli aivan samannäköinen kuin isoveljensä. Pojalle annettiin nimeksi Einari.Eino sai tottua siihen, ettei ollut enää vanhempiensa ainoa silmäterä.Jotenkin merkillisesti Dave onnistui kartuttamaan taitopisteitään vauva-taapero -arjen keskelläkin ja sai jälleen ylennyksen.Alpo sai pennusta lähtien tottua kovakouraisiin rakkauden osoituksiin.Pian Alposta tulikin jo täysikasvuinen, komea kolli.Karola hankki työpaikan opetusuralta, joten lapsia kius... hoitamaan palkattiin lastenhoitaja.
Lastenhoitajasta huolimatta Einari selvisi vauva-ajastaan hengissä ja saavutti taaperoiän. Tässä vaiheessa kävi ilmi, että Einari on todellakin veljensä klooni, myös kasvonpiirteiltään.
Samana iltana Eino kasvoi taaperosta koululaiseksi. Hänestä tuli söpö, vähän totinen poika. Cassandra-mummo oli lapsena myös samalla tavoin vakavailmeinen.Dave sai autoprojektinsa valmiiksi ja pihamaalla komeili nyt kullankeltainen menopeli.Lapsi numero kolme ilmoitteli itsestään Karolan pyöristyvän vatsan muodossa.Eino ja Einari löysivät yhteistä tekemistä puuhapöydän ääreltä. Eino aloitti koulunkäynnin ja Dave opasti poikaa läksyjen teossa.Synnytys numero kolme käynnistyi keskellä yötä.Ylläripylläri, maailmaan putkahti vihreäihoinen, sinisilmäinen ja vaaleahiuksinen vauva... Tässä vaiheessa aloin pelätä, että kaikki kuusi lasta tulevat olemaan tismalleen samannäköisiä!Tällä kertaa tulokas oli sentään tyttö. Hän sai nimekseen Elina.Nopeammin kuin kukaan ehti sanoa "vauva", peiton alla oltiin taas tositoimissa.
Talossa alkoi olla jo iloista vilinää ja vilskettä, kun lapsia oli kolme. Einosta ja Einarista oli tullut parhaat kaverit ja pikku Elina oli hyväntuulinen vauva.Lisää vilskettä oli luvassa, sillä Karola oli jälleen tukevasti raskaana.
Dave oli mallikelpoinen isä lapsikatraalleen.
Einarikin varttui koululaiseksi. Alkoi olla todella vaikeaa erottaa veljeksiä toisistaan, niin samannäköisiä he olivat.
Elinasta varttui erittäin paljon veljiensä näköinen taaperotyttö.Karola päätti vaihteeksi synnyttää keittiössä.Vauva numero neljä oli tyttö, eikä hänellä ollut vihreää ihoa eikä vaaleita hiuksia, jei! Mutta hänelläkin oli nuo isomummo Bertan siniset silmät. Jokseenkin hämmentävää, että ne periytyivät sieltä kahden sukupolven takaa jo neljännelle lapselle! Tyttö sai nimekseen Eveliina.Eino sai ensimmäisen kympin todistuksensa, ja totisen pojan kasvoilla oli kerrankin iloinen hymy.Lapsi numero viisi työn alla...Eino ja Einari näyttivät aivan kaksosilta, pelatessaan sohvalla rinnakkain. Pikku Eveliina erottui perheen vihreävoittoisesta lapsikatraasta aika räikeästi :D
Einarikin aloitti koulun ja sai tutustua läksyjen teon ihmeelliseen maailmaan.Daven ja Karolan oli välillä käytävä töissäkin, joten lastenhoitaja kutsuttiin jälleen avuksi.Töissä käyminen uuvutti, sillä Karola oli juuri alkanut odottaa perheen viidettä lasta.Raskauden edetessä uupumus onneksi helpotti. Alpo ihmetteli emäntänsä alati pyöristyvää vatsaa (tai kenties haaveili pannulla paistuvasta pihvistä).Einari toi koulusta ensimmäisen kymppinsä.
Eveliina saavutti taaperoiän. Hän on hassulla tavalla täysin erinäköinen kuin sisaruksensa. Jos ei perheen postinjakaja olisi nainen, saattaisi herätä epäilyksiä lapsen isästä ;) 
Enemmänkin kasvutapahtumia nähtiin, sillä Elinasta kasvoi koulutyttö...
...ja Einosta varttui perheen ensimmäinen teini! Hänestä tuli komea nuori mies.
Eino valitsi elämälleen tietotavoitteen. Hänen mieltymyksinään ovat robotit sekä ruskeat hiukset, inhokkina silmälasit. Elämäntoiveena hänellä on tanssiuran huippu.Karolan viidennen synnytyksen aika koitti.
Syntyi perheen ensimmäinen alien-silmäinen vauva. Hän oli poika ja sai nimen Ensio.Perheen kuudes (ja viimeinen!) lapsi laitettiin alulle heti kun vauva oli saatu nukkumaan.Elina aloitti koulun ja opetusuralla työskentelevä Karola auttoi läksyjen teossa.

Nyt kun Eino oli teini-ikäinen, hän oli suureksi avuksi sisarustensa hoidossa.Eino oli myös paikalla, kun Ensio jätti vauvavuoden taakseen.Ensiosta kasvoi ehkä maailman söpöin sim-taapero. Ihana!
Kukkuu! Eveliinakin oli vielä hetken aikaa taapero, joten perheessä oli nyt kaksi taaperoikäistä yhtä aikaa.
Eino oli tutustunut Enja-nimiseen teinityttöön ja vei tytön treffeille Poukaman uuteen keilahalliin. Ensisuudelmakin vaihdettiin.Eveliina jätti taaperoajat taakseen.
Yksityiskoulun rehtori kävi illallisella ja perheen neljä vanhinta lasta pääsivät ykisityiskouluun.Vielä kerran! Karolan viimeisen synnytyksen aika koitti.
Perheen kuudes vauva oli söötti aliensilmäinen ja vaaleahiuksinen tyttö. Hänelle annettiin nimeksi Eleonora.Eino löysi töitä haaveilemaltaan tanssiuralta ja saavutti pian myös teiniuran huipun.Dave puolestaan sai pitkästä aikaa ylennyksen.
Ensio oli hassu taapero, joka aina tilaisuuden tullen kävi kissanruokakupilla ja tykkäsi jammailla pianon tahdissa.
Einarikin saavutti teini-iän. Hän valitsi nautintotavoitteen ja haaveilee löysäilyuran huipusta. Einari pitää alusvaatteista ja punatukkaisista simeistä, mutta inhoaa päähineitä.Kloonit. Jos perheeseen kerran piti syntyä kaksi tismalleen samannäköistä poikaa, niin onneksi heistä tuli sentään näin komeita! Kaksi rumilusta olisi ollut ikävämpi juttu.Talo alkoi käydä ahtaaksi, joten Einon tuli aika muuttaa yliopistokampukselle.


Einari löysi toivomansa työpaikan ja saavutti nopeasti urahuipun. Pian hänkin hyppäsi taksiin ja muutti yliopistokampukselle.Yllättäen kotona asuikin enää neljä lasta. Elina toi koulusta ensimmäisen kymppinsä.
Perheen viimeinenkin vauva saavutti taaperoiän. Eleonora on ulkonäöltään minun lemppari tämän perheen lapsikatraasta.
Nyt kun Karolan ei enää tarvinnut kärsiä raskausvaivoista, hänkin onnistui hankkimaan pari ylennystä opetusurallaan.Davekin sai vaihteeksi ylennyksen. Hän alkoi jo lähestyä arkkitehtiuransa huippua.Ensiosta kasvoi koulupoika.
Elinasta puolestaan kasvoi perheen seuraava teini. Hän valitsi mammonatavoitteen ja haaveilee lääketiedeuran huipusta. Elina pitää urheilullisista ja karismaattisista simeistä, mutta inhoaa juhla-asuja.Elinasta tuli kaunis teini! Hän on todella paljon isoveljiensä näköinen.Ensio aloitti koulunkäynnin ja Karola auttoi häntä läksyjen teossa.Pian pereen kuopuskin saavutti kouluiän. Eleonora on niin söötti tyttö!Perheessä oli nyt kolme koululaista.Elina ei löytänyt töitä lääketiedeuralta, joten hänen oli tyytyminen liiketalousuraan, joka sopii myöskin oikein hyvin mammonasimille.Romantiikkaakin oli ilmassa. Ensisuudelma vaihdettin Raino-nimisen nuorukaisen kanssa. Sama nuori mies, joka aiemmin särki Eerika Myrskyluodon sydämen!Tällä kertaa särkyneen sydämen taisi saada Raino itse, sillä Elina hyppäsi taksiin ja muutti yliopistokampukselle.
Vähän yllättäen Davelle ja Karolalle koitti jo vanhuus. Heidän aikusikänsä oli kulunut todella nopeasti lapsikatrasta kasvattaessa.
Molemmista tuli oikein sympaattisen näköisiä vanhuksia. Lievästi harmittaa, ettei yksikään lapsista perinyt noita Karolan jadenvihreitä silmiä.Eveliina saavutti teini-iän. Hän valitsi tietotavoitteen ja haaveilee mediamogulin tittelistä. Eveliina pitää taiteellisista ja punatukkaisista simeistä, mutta ei arvosta työttömyyttä.
Tässäpäs teille hauska vertailu: ylemmässä kuvassa 2. sukupolven perijä Bertta, eli Eveliinan isomummo, teini-ikäisenä. Ja alemmassa kuvassa teini-ikäinen Eveliina. Yhdennäköisyys on aika huima, vai mitä!
Eleonorakin aloitti koulunkäynnin ja Dave auttoi kuopustaan läksyjen teossa. Pian tyttö toikin jo koulusta kympin todistuksen.Myös isoveli Ensio sai ensimmäisen kymppinsä.Vaikka hiukset jo harmaantuivatkin, jaksoi Karola olla vielä huolehtiva äiti lapsilleen.Daveakaan ei näyttänyt vielä ikä painavan :DEveliina löysi havittelemansa työpaikan toimittajauraltaHän myös deittaili komeaa nuorukaista nimeltä Rolf.Perheen nuorimmat lapset eivät vielä olleet ykistyiskoulussa, joten oli aika kutsua jälleen rehtori illalliselle.
Karola kokkasi illalliselle kalkkunaa, mutta keittiössä kävi "pikku" äksidentti.
Dave ja Karola olivat kauhuissaan, mutta reksi näytti lähinnä innostuvan ylimääräisestä ohjelmanumerosta.
Hieman mustunut kalkkunakin maistui rehtorille ja lopputuloksena Ensio ja Eleonora pääsivät yksityiskouluun.


**********

Ja näin päästiin siihen pisteeseen, jossa Daven perhe pelissäni tällä hetkellä on. Täytyy todeta, että olen tykännyt ihan hirmuisesti tällä suurperheellä pelaamisesta, vaikka meininki onkin ollu välillä melko kaoottista. Aion löytää perheen kaikille lapsille puolisotkin, jotta Dave saa elämäntoiveensa toteutettua. Ehkä lisään joskus tulevaisuudessa tähän ekstran loppuun kuvat kaikista lapsista aikuisina puolisoidensa kanssa :)6 kommenttia:

 1. Tosi kiva osa, kaikista lapsista tuli todella sööttejä tapauksia! :) Pelaatko muuten vapaa tahto-päällä vai et? Itsellä menee hermot jos legacy-perheessä on monta perheenjäsentä yhtäaikaa, ja vapaa tahto-asetus päällä kun Simit sitten ryntäilevät minne sattuu epäloogisesti. Taas ilman ko. asetusta päällä, joutuu laittamaan monta tehtävää "jonoon" tai raukat eivät osaa edes mennä vessaan itse. Vinkkejä?

  VastaaPoista
 2. Periaatteessa pelaan vapaa tahto päällä, mutta käytännössä aika paljon kuitenkin ohjaan simien toimintaa, eli pysäytän aina välillä pelin ja laitan tehtäviä jonoon. Välillä saatan keskittyä "ohjailemaan" 1-2 simiä ja antaa muiden touhuta omiaan. Välillä sitten kyllä annan koko perheenkin touhuta ihan vapaasti ja keskityn ottamaan kuvia ym. Monesti yllättävimmät jutut tapahtuvat juuri silloin kun simejä ei ohjaa! Mulla tosin on käytössäni joukko hackeja, jotka vaikuttavat simien toimintaan, esim. poistavat joitakin ärsyttävyyksiä tai ohjaavat simejä toimimaan tietyissä tilanteissa vähän järkevämmin :)

  VastaaPoista
 3. Oletko tehnyt jotain listaa käytössäsi olevista hackeista? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, ei minulla varsinaista listaa ole, mutta tässä joitakin mitä muistan:

   antibabylecture (sim ei luennoi vauvalle jolla on haisuvaippa)
   antidateflowers (sim ei tuo treffikukkia samassa taloudessa asuvalle treffikumppanille)
   antifoodnap (sim nukahtaa kesken syönnin vain jos energia on täysin lopussa)
   antipeeobsession (kylään tulevat vieraat eivät ensimmäisenä rynni vessaan)
   antiweatherreaction (simit eivät jatkuvasti ihmettele vallitsevaa säätä)
   comm-skilling (simit saavat taitopisteitä myös yhteisöntotilla, esim. shakista)
   dontwavewatme (simit eivät "huiskuta" pelaajalle)
   doorbell-quieter (koko talo ei herää jos ovikello soi yöllä)
   lesswhiny (simit valittavat vähemmän)
   nobabyharrasment (vieraat eivät kiusaa perheen vauvaa hakemalla sängystä ym)
   nobathroomdishes (simi eivät tiskaa astioita vessassa)
   nocrybabies (simit eivät aina itke tappelun jälkeen)
   noroadpillows (simit leikkivät tyynysotaa vain sängyn lähellä)
   eldersleepnight (vanhukset eivät herää keskellä yötä)

   Tässä on todellakin vain pieni osa mun hack-kokoelmasta, mutta tällaisia pieniä simien toimintaan vaikuttavia hackeja on mun pelissä valtavasti. Suurin osa näistä löytyy MATY:sta (valitse listasta uusin lisäri joka pelissäsi on)

   http://www.moreawesomethanyou.com/smf/index.php/topic,7.0.html

   Poista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista