sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Osa 6.1

Aiemmin tapahtunutta: Kuudennen sukupolven perijäksi valikoitui Felix Myrskyluoto. Hän avioitui Birgitan kanssa ja pariskunnalle syntyi tytär Grace. Voimissaan ovat yhä myös edellinen perijätär Eerika ja hänen puolisonsa Göran, sekä perheen kissat Hulda, Ilmo ja Iris.

*********


Göran oli saavuttanut taideuransa huipun ja päätti, että oli aika jäädä eläkkeelle.Eläkepäivillä ei aika käynyt pitkäksi, siitä piti huolen taaperoksi varttunut Grace.Liekö Myrskyluotojen taloudenhoitajalla ollut vapaapäivä, kun ruokailutila oli päässyt tähän siivoon?Kissatkin hyppivät pöydillä siihen malliin, ettei Myrsyluotojen keittiö ollut tällä hetkellä varsinainen hygienian tyyssija. Birgitta tunsi ikävää vellontaa vatsassaan.


Olikohan huonovointisuuden syynä kuitenkaan ruokamyrkytys vai kenties seuraava perijäehdokas?Plop! Kyllä vain, perheessä olisi piakkoin kaksi lasta (tai useampi, Myrskyluodothan ovat tunnettuja taipumuksestaan kaksosraskauksiin...)
Grace sai kuitenkin vielä hetken aikaa nauttia olostaan perheen pienimpänä. Felix opetti tytön kävelemään.

Felixillä oli aikaa opettaa myös perheen kissoille uusia temppuja. Tässä Iris opettelee tottelemaan kutsua. Kissalla on hauska ilme, aivan kuin se hymyilisi :D
Göran nautiskeli eläkepäivistään kalastellen ja saikin komean vonkaleen. 

Saalis päätyi illallispöytään :)Eräänä yönä koitti sitten Birgitan seuraavan synnytyksen aika.Vain yksi vauva! Näyttäisi lupaavasti siltä, että tästä tulee ensimmäinen sukupolvi pitkään, pitkään aikaan johon ei synny kaksosia. OMG.Tulokas oli mustahiuksinen, nappisilmäinen poikavauva. Hän sai nimekseen Gabriel.Aamulla Göran teki tuttavuutta tuoreimman lapsenlapsensa kanssa.
Seuraavana iltana vietettiin Gracen synttäreitä. Tytön oli aika jättää taaperovaihe taakseen.Gracesta tuli sievä koulutyttö. Hän muistuttaa ehkä kasvonpiirteiltään jonkin verran  Fiona-tätiään.
Grace aloitti koulunkäynnin. Felix auttoi läksyjen teossa. Gracen huone oli sisustettu koulutytön huoneeksi, tykkään kovasti huoneen uudesta värimaailmasta (kukka-amppeli uppoaa ikävästi kattoon, muistin korjata sen kuvan ottamisen jälkeen).Hiukan yllättäen Felix saavutti jo löysäilyuran huipun. Hän sai elämäntoiveensa toteutettua todella nopeasti ja vaivattomasti!


Pikku-Gabrielin vauva-aika oli hujauksessa ohi.
Gabrielista kasvoi kovasti siskonsa näköinen. Nuo Göranin / Felixin kasvonpiirteet tuntuvat olevan hyvin periytyvää laatua. Luonteenpiirteiltään Gabriel eroaa jonkin verran siskostaan. Hänelle periytyi tuo Myrskyluodoille tyypillinen hyvin ujo luonne. Toisaalta Gabriel vaikuttaisi kuitenkin olevan myös supersiisti, toimelias ja leikkisä lapsi, mutta ei todellakaan kiltti. Melkoinen ääripäiden lapsi!Poukamassa elettiin talvea, mutta talvi oli tällä kertaa erittäin vähäluminen, vain satunnaisia heikkoja lumisateita. Uhkaako simejäkin ilmastonmuutos?!
Felixin oli aika opettaa Gabrielille uusia taitoja. (Todellakin aivan vahingossa tulin ottaaneksi likipitäen samanlaiset kävelynopettelukuvat sekä Gracesta että Gabrielista :D)Grace sai ensimmäisen kymppinsä.Koulusta tuli mukana myös uusi koulutoveri, Monika. Poukamassa ei ole pitkään aikaan näkynyt uusia lapsi-townieita, joten olin ilahtunut Monikan ilmaantumisesta.
Valitettavasti tytöillä ei oikein synkannut, joten ei tästä mitään sydänystävyyttä taida syntyä...Eiih, Göran! Buhuu! Hänen lähtönsä koitti aivan liian pian :(Leskeksi jäänyt Eerika käsitteli suruaan puuhastelemalla Myrskyluotojen kasvihuoneessa. Talvi oli niin lauha, että tomaatit kypsyivät keskitalvellakin.

Gabrielin taaperoaika tuntui kestävän pienen ikuisuuden...Lopulta koiti kuitenkin Gabrielin synttäripäivä.Gabrielista varttui söpö suklaasilmäinen koulupoika. Nyt huomasin, että hänessä on Birgitankin piirteitä, etenkin nenä, jota tosin ei tästä kuvasta niin huomaa, mutta se on täysin erilainen kuin Felixillä tai Gracella.Nopeasti laitoin merkille, että tuossa leikkipöydän äärellä Grace valitsi aina palikoilla rakentelun, kun taas Gabriel mieluumin piirteli. Mielenkiintoista :)Maisemat olivat vuodenaikaan nähden edelleen melkoisen vehreät...Birgitta oli raskauksien jälkeen viettänyt ahkerasti aikaa juoksumatolla ja onnistui lopulta saamaan kuntopisteet täyteen. Niitä tarvittaisiin urheilu-uralla etenemiseen.Felix toteutti elämäntoiveensa niin varhain, että päätin lähteä tavoittelemaan hänen uutta elämäntoivettaan. Myrskyluodoilla on näitä julkkiskokkeja ollut melkein joka sukupolvessa, joten täytyy kai tähänkin sukupolveen yksi saada :D
Kioskin ilmoitustaululta löytyi kuin löytyikin uusi työpaikka ravintola-alalta.Samalla reissulla hoitui myös ruokaostokset.
Kioskilla on aina myyjänä tämä sama punakutrinen teinipoika. Hän on varsin hyvännäköinen ilmestys turkoosinsinisine silmineen. Ehkä laitan Gracen tutustumaan häneen, kunhan tyttö varttuu teiniksi? :PFelix vaikutti viihtyvän uudella urallaan :)

*********

Seuraavassa osassa sitten luvassa jo Gracen teini-ikää ja kenties Gabrielinkin :)

3 kommenttia:

 1. Luinpa kaikki osat ja ekstrat tässä näin läpi, huhhuh! Tämä LC on oikeaa silmänruokaa, simisi ja talosi ja tonttisi ja kuvasi ja kaikki näyttää niin syötävän ihanalta etten kestä. Göran oih ja voih ♥ Ja Felix ♥ Pakahdun suorastaan. Maxis match -tyyli osaa olla kyllä ilo silmälle, ja saattaisin itsekin harkita, ellen olisi liian kiintynyt kaikkiin ladattuihini ja defaulteihini, jotka olen tuskalla ja vaivalla löytänyt.
  Aika paljon osissa kyllä toistettiin tiettyjä sanoja, kuten "uunituore" tai "koulutyttö/-poika", ne ovat kokeneet tässä lukumaratonin aikana pientä inflaatiota. Mutta anyway, ihailen talojesi arkkitehtuuria ja sisustusta. Otatko inspiraatiota jostain, esim. kuvista, vai onko kaikki vain ja ainoastaan mielikuvituksesi tuotetta? :)

  Miltäs kuulostaisi linkinvaihto? Linkkaan Myrskyluodot sekä Pohjasoiden että Suvilaakson sivuille, saat linkata tai olla linkkaamatta molemmat tai vain jomman kumman :D
  http://lcpohjasuo.blogspot.fi
  http://baccsuvilaakso.blogspot.fi
  Ilmoittele ihmeessä uusista osista!

  Casper-ekstra ei muuten aukea :/ Herjaa vaan, että sivua ei ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pohjasuot ja Suvilaakso lisätty linkkilistaan :) Ja Casper-linkki korjattu! Olin ilmeisesti vahingossa rikkonut sen jossain vaiheessa. Onnittelut luku-urakasta, varmaan jokunen tovi vierähti jos kaikki osat kävit läpi :D Ja olen kyllä positiivisesti yllättynyt, jos ei enempää toistuvia asioita löytynyt kuin nuo muutamat sanat, olen niin toivottoman kaavoihin kangistunut pelaaja että välillä melkein hävettää :D Kiitokset kuvakehuista :) Selailen paljon Maxis Match blogeja ja varmasti olen ottanut vaikutteita vähän sieltä ja täältä, mutta kyllä kaikki rakennelmat ovat pohjimmiltaan aika lailla oman pään tuotetta :) En koskaan suunnittele kovin tarkkaan, lähtökohtana saattaa olla joku yksittäinen idea, josta lähden liikkeelle. Esim. Ruusupuisto -yhteisötontti syntyi niin, että latasin peliini ihanan ruusuin koristellun vihkikaaren ja käytännössä koko puisto rakentui sitten sen vihkikaaren ympärille :) Inspiraatiota tosin sain Lesyasunin Daisy Parkista: http://lesyasun.tumblr.com/post/146816534726/house-request-to-build-a-park-this-lot-is-very

   Poista
 2. Miten Birgitta voi olla noin kaunis! Missä ovat kaikki kauniit towniet/NPC:t minun pelissäni? :D Ja voi miten ihania kuvia taas, en kestä! Heti alkoi tehdä mieli pelata simssiä, ehkä skippaan kouluhommat tänään(kin) :D

  P.S. Kahdeksas osa Elinoria ja Mariannea! :)

  VastaaPoista