tiistai 30. kesäkuuta 2015

Osa 1.1
Poukamassa elettiin keskitalvea. Pingukin hiippaili pihapiirissä iltahämärissä. Harmi ettei tuota söpöä vaappujaa voi ottaa lemmikiksi, niin kaihoisasti se tuntui katsovan talon suuntaan.Perheen rahatilanne ei edelleenkään ollut päätähuimaavan hyvä, joten Aatu-kissallekin hankittiin työpaikka.
Annin puolestaan oli aika jäädä äitiyslomalle työstään lainvalvontauralla, sillä raskaus alkoi olla pitkällä.Tauno sen sijaan paiski töitä entiseen malliin ja eteni jälleen askeleen lähemmäs elämäntoiveensa toteutumista. Tienestit ovat kyllä ravintola-alalla varsin surkeat vielä ravintolapäällikölläkin...Tauno soi aikaa raskaana olevalle tyttöystävälleenkin ja vei Annin treffeille tuttuun paikkaan, ravintola kartanoon.

Anni oli ilmeisesti onnistunut tartuttamaan olemattomat pöytätapansa Taunoonkin ja pariskunta viihdytti toisiaan muun muassa heittelemällä ruokaa...
Taunolla oli kuitenkin illan varalle myös romanttisempia suunnitelmia, sillä hän päätti kosia Annia. Vastaus oli luonnollisestikin myönteinen.Vampyyritar vaani pariskunnan treffejä.Annin vatsa alkoi olla muhkeissa mitoissa ja ruokaakin upposi kuin pieneen hevoseen.Anni ja Tauno halusivat ehtiä naimisiin ennen vauvan syntymää, niinpä häiden kanssa ei aikailtu. Tässä saapuvat juuri juhlavieraat.Ai miten niin keskitalvella ei voi olla ulkovihkimistä..? Ja yllättävän solakalta näyttää viimeisillään raskaana oleva Anni tuossa häämekossaan, heh.Tauno, tuo kaikkien bilettäjien kuningas! Sulhasen yrmyilystä huolimatta hääjuhlat onnistuivat erinomaisesti ja pariskunnalle jäi niistä positiiviset muistot.
Häitä ei vietetty yhtään liian aikaisin, sillä heti seuraavana päivänä koitti synnytyksen aika. Anni sitten päätti, että paras paikka synnyttää on puolialastomana talvipakkasessa. Onneksi vauva syntyi pipo päässä!Viaton ohikulkija kyllä säikähti pahemman kerran.
Tulokas oli tyttö ja sai nimekseen Bertta (pyrin nimeämään sukupolvet aakkosittain). Vauva näytti perineen äitinsä ruskeat hiukset ja isänsä siniset silmät.
Liekö tuore isyys sekoittanut Taunon pään tai sitten urakysymykset eivät todellakaan olleet hänen vahvinta alaa,  joka tapauksessa hän onnistui jälleen hankkimaan itselleen alennuksen. Ura junnasi nyt pahemman kerran paikallaan: alennus - ylennys - alennus ja sitä rataa...

Anni ei työasioita murehtinut vaan keskittyi täysillä olemaan äiti pikku Bertalle.Romantiikka kukki uunituoreen avioparin välillä. Ravintolatreffeihin ei pienen vauvan vanhemmilla kuitenkaan enää ollut aikaa, vaan kotoinen spagetti bolognese ja taannoisten treffien muistelu sai riittää.Mitähän siellä peiton alla puuhataan, kenties pikkusisarusta Bertalle?
Aatu koki ilmeisesti jääneensä vauvam varjoon ja osoitti mieltään tuhoamalla omaisuutta. Romukasan paikalla oli ennen sohva...Tauno jäi vapaapäivänään koti-isäilemään Bertan kanssa ja Anni pääsi pitkästä aikaa käymään töissä. Eikä turhaan, sillä hän nappasi ylennyksen!Annin töihin paluu jäi kuitenkin varsin lyhyeksi, sillä hän toden totta oli jälleen raskaana! Bertasta oli hyvää vauhtia tulossa isosisko.
Bertan vauva-aika oli nopeasti ohi ja hänestä kasvoi mitä suloisin taaperotyttönen. Kasvonpiirteet ehkä enemmän isältä kuin äidiltä perityt.
Anni oli jälleen äitiyslomalla töistä, mutta raskaus yhdistettynä vilkkaan taaperon hoitoon meinasi silti käydä hänelle ylivoimaiseksi.
Raskausvatsa kasvoi kasvamistaan ja Anni näytti epäröivän, oliko lasten hankkiminen näin pienellä ikäerolla sittenkään hyvä ajatus...
Annin uupumusta helpottaakseen Tauno koitti pitää taloudenhoidosta huolta niin paljon kuin töiltään suinkin ehti. Ilmeistä päätellen putkihommat eivät kuitenkaan tainneet olla miehen lempipuuhaa


Tauno osallistui toki myös Bertan hoitoon ja opetti tälle tärkeitä asioita, kuten sanomaan "isi". Silti Annin uupumus paheni pahenemistaan ja nainen pyörtyili milloin mihinkin.
Perheeseen kuului toki myös edelleen Aatu-kissa, jonka tarpeista täytyi myös huolehtia.
Eräänä yönä käynnistyi sitten lopulta Annin toinen synnytys, tällä kertaa siististi sisätiloissa.Perheeseen syntyi toinen tytär, joka sai nimekseen Birgit. Huomatkaa punaisena hehkuva plumbbob, raskaus oli todellakin ollut Annille raskas!Birgit oli aivan samannäköinen vauva kuin isosiskonsa, sinisilmäinen ja ruskeatukkainen.
Perheessä elettiin hektistä, mutta onnellista pikkulapsiperheen arkea. Nyt kun raskaus ei enää ollut rasitteena, Annikin jaksoi nauttia Bertan viimeisistä taaperoajoista ja opetti tyttärensä kävelemään.
Birgitinkin vauva-aika mennä hujahti ja yhtäkkiä perheessä olikin kaksi taaperotyttöä. Bertta ei näyttänyt innostuvan tuoreesta kilpailijastaan...
Murhe oli kuitenkin turha, sillä saman tien oli Bertan aika kasvaa taaperosta koulutytöksi.
Aatu oli alkanut käydä niin yksinäiseksi, että sille päätettiin adoptoida kaveriksi valkoinen kissanpentu, joka sai nimekseen Alma.Bertta ihastui valkoiseen karvakerään välittömästi.

Bertta aloitti koulun ja vaikka hän tekikin reippaasti läksynsä, eivät arvosanat ihan vielä olleet huippuluokkaa.

Birgitin taaperoelämä noudatti tuttua kaavaa: puheen opettelua, pottatreenejä, kävelyharjoituksia. Alma sai tottua kovakouraiseen taaperorakkauteen.


Tauno onnistui vaihteeksi hankkimaan ylennyksen.
Arkea kissataloudessa: likaisten ruokakuppien ja nukumakorien puunausta. Siivouspisteitä kertyi tässä taloudessa aika helposti, kun kodinhoitajan palkkaamiseen ei vielä ollut varaa.Ihan joka asiassa ei kuitenkaan kannattaisi säästää. Tauno päätti korjata rikkoutuneen tietokoneen itse, sen sijaan että olisi palkannut ammattilaisen. No sähköiskuhan siitä seurasi.

Tärsky oli melkoinen, mutta Tauno selvisi siitä. Sen jälkeen tapahtumat saivat kuitenkin dramaattisen käänteen, sillä sähköisku sytytti uhkaavan tulipalon, joka levisi nopeasti. Lopulta Annikin ryntäsi paikalle apuun, mutta palo ei vain ottanut sammuakseen. Miten pariskunnan käy? Se selviää seuraavassa osassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti