lauantai 12. joulukuuta 2015

Extra: Birgit

Muistin virkistykseksi: Birgit Myrskyluoto on Anni ja Tauno Myrskyluodon nuorin tytär. Birgitin isoisko Bertta valikoitui 2. sukupolven perijäksi.

**********


Nuoreksi aikuiseksi varttunut Birgit muutti yliopistokampuksella asuntola Auringonkukkaan, josta sisko Bertta oli juuri samoihin aikoihin muuttanut pois.
Tässä näette, miten asuntolan Aaro-kummitus sai alkunsa. Eräänä päivänä nuori mies vain tuupertui maahan, ilmeisesti nälkään nääntyneenä. Birgit yritti jopa anella viikatemieheltä armoa opiskelutoverilleen, mutta tuloksetta :(


Vikin hautakivi sai rinnalleen Aaron hautakiven.
Opiskelutoverin karu kohtalo oli Birgitille ilmeisesti hieman liikaa ja hän sai hermoromahduksen. Onneksi mielikuvitustohtori riensi nopeasti apuun.
Lopulta Birgit sai kuin saikin opintonsa onnellisesti päätökseen ja osti Poukamasta tämän pienen talon, joka sijaitsee aivan Myrskyluotojen talon naapurissa.Birgit oli jo opiskeluaikana tutustunut tähän Eetu Rönttä -nimiseen mieheen ja pariskunta laittoi tuota pikaa hynttyyt yhteen. Mies oli huomattavasti komeampi kuin sukunimensä...Birgitin elämäntoiveenahan oli rikollisuran huipulle kipuaminen. Valitettavasti kyseisellä uralla ei ollut toistaiseksi yhtään työpaikkaa avoimena, mutta tilapäinen työ löytyi seikkailu-uralta.


Birgitin ja Eetun yhteiselo sujui mutkattomasti ja varsin pian Eetu päätti kosia kumppaniaan. Birgitin vastaus oli odotetusti myönteinen."Mulla on ainakin näääääin iso!"Mitä ilmeisimmin Birgit päätti todeta asian itse...
Birgitin ja Eetun pienimuotoiset häät vietettiin meren rannassa, Poukaman vastavalmistuneella Vihkipaikka-nimisellä yhteisötontilla.
Pian häiden jälkeen Birgit alkoi kärsiä huonovointisuudesta ja kohta kasvava vatsa jo paljastikin, että herra ja rouva Rönttä olivat saamassa perheenlisäystä.Eetu onnistui vihdoin saamaan työpaikan lehtimiesuralta, hänen elämäntoiveenaan kun oli mediamogulin tittelin saavuttaminenTöpöhäntäinen Cotton -kissa muutti taloon. Jos muistatte, niin Cottonhan oli Myrskyluotojen Bellan ja Brunon pentu.Birgitin raskaus mennä hujahti ja synnytyksen aika koitti.
Tulokas oli sinisilmäinen tyttö ja hän sai nimekseen Charlotta (mulla on todellakin päähänpinttymä nimetä sukupolvet aakkosittain...)Birgit ja Eetu olivat uunituoreesta esikoisestaan juuri niin hullaantuneita kuin tuoreet vanhemmat yleensä olevat.
Cottonkin sai toki huomiota osakseen, mutta ilmeisesti lapsen ruokinnasta huolehdittiin paremmin kuin kissan kupin täyttämisestä...Mammonatavoitteisena siminä Birgit ei viihtynyt kotiäitinä vaan palasi nopeasti takaisin töihin. Vihdoinkin hän sai heittää hyvästit seikkailu-uran omalaatuisille työasuille, kun rikollisuralta löytyi toivottu työpaikka.
Eetu hoiti pikku Charlottaa Birgitin paiskiessa töitä, ja kävipä itse Anni Myrskyluotokin tutustumassa tuoreimpaan lapsenlapseensa.
Eräänä yönä rikollisuralle tähtäävä Birgit sai niin sanotusti maistaa omaa lääketään, sillä perheen kotiin iski murtovaras. Taloon ei oltu hankittu varashälytintä ja voro sai napattua telkkarin. Perheelle ei vielä ollut ehtinyt kertyä tarpeeksi säästöjä uuden töllöttimen ostamiseen, joten menetys todellakin kirpaisi.Eetu oli käyttänyt lomapäivänsä loppuun joten hänenkin oli aika palata töihin. Niinpä Charlotalle hankittiin ah niin pahamaineinen lastenkiusaajahoitaja.Töiden paiskiminen kuitenkin kannatti, sillä ylennysten myötä perheen taloudellinen tilanne alkoi pikkuhiljaa kohentua.
Charlotan vauva-aika oli tuota pikaa ohi ja hänestä kasvoi hyvin paljon äitinsä näköinen taaperoneiti.


Perhe Rönttä eleli nyt niitä kuuluisia ruuhkavuosia, kun ylennysten haalimisen ohella oli opetettava Charlotalle elämän tärkeät asiat, kuten puhuminen, käveleminen ja potalla käynti.Herttainen lastenhoitajatäti puolestaan piti huolen, että Charlotalla olisi varmasti myös riittävä määrä lapsuuden traumoja plakkarissaan.

Birgitiä tuntui piinaavan oikein perusteellinen autokuume ja koska perheen rahatilanne sen jo salli, ilmestyi pihaan tällainen kaara.
Poukamassa elettiin keskitalvea ja vapaapäivää viettänyt Eetu touhusi Charlotan kanssa lumileikkejä.Birgitinkin olisi ehkä kannattanut pitää välillä vapaata töistä, sillä hän onnistui sössimään töissä niin perusteellisesti, että hankki itselleen potkut.
Onneksi uusi työpaikka löytyi kuitenkin nopeasti ja ylennyksiä alkoi jälleen tulla.

Charlotta kasvoi vauhdilla, ja pian olivat taaperoajatkin jo takana ja tyttö aloitti koulun.
Eetu oli edelleen se läsnäolevampi vanhempi ja huolehti Charlotan läksyjen teosta. Tyttö alkoikin menestyä koulussa erinomaisesti.Perhe alkoi olla jo melko varakas ja pieneen taloon saatiin rakennettua yläkerta.Birgit sai keski-iän muodonmuutoksen ja hiusmalli muuttui vähän lyhyemmäksi.
Eräänä päivänä yksityiskoulun rehtori kutsuttiin illalliselle, sillä Eetu ja Birgit toivoivat saavansa Charlotalle paikan yksityiskoulusta.Päivällisen lopputulos oli toivottu, ja seuraavana aamuna Chalotta sai pukea päälleen upouuden koulupuvun.Perhe sai uuden karvaisen jäsenen, sillä Birgit päätti adoptoida kulkukoiran nimeltä Assi.
Kulkukoiralla oli kuitenkin kulkukoiran tavat ja Assissa riittäisi vielä paljon koulittavaa...

Charlotta kasvaa hujahti teinitytöksi ja päätti äitinsä tavoin valita elämälleen mammonatavoitteen. Elämäntoiveeksi tuli lakiuran huipulle pääseminen.Teini-ikäinen Charlotta alkoi yhä enemmän muistuttaa myös ulkonäöltään äitiään. 
Charlotta sai työpaikan haaveilemaltaan uralta ja saavutti nopeasti teiniuran huipun.
Charlotan ensi-ihastus oli nimeltänsä Joosua ja romanssi eteni pussailuasteelle.Pian oli kuitenkin aika jättää ainakin hetkeksi aikaa hyvästit Poukamalle ja suunnata kohti yliopisto-opintoja.


**********Yliopistokampuksella Charlotta muutti juuri valmistuneeseen asuntola Lintukotoon, jossa sattumoisin asui myös hänen vihreäihoinen serkkunsa Cassandra. Naisista tulikin yhteisten opiskeluvuosien myötä ystäviä.Nuoreksi aikuiseksi varttunut Charlotta oli todellakin aivan äitinsä näköinen!
Charlotta valitsi pääineekseen psykologian, josta olisi hyötyä myöhemmin lakiuralla.Asuntolatovereista Pauli oli Charlotan mielestä kuumin. Eikä Pauli kieltämättä hassumman näköinen ollutkaan.Tosirakkaus löytyi kuitenkin lopulta tästä vaaleatukasta nimeltä Antto.
Antto ei ollut yliopisto-opiskelija, mutta vietti usein aikaa Charlotan luona asuntolassa.


**********


Poukamassa Birgit saavutti vihdoinkin rikollisuran huipun ja toteutti samalla elämäntoiveensa.Urapalkintona saatua valheenpaljastinta piti toki kokeilla. Valitettavasti masiina ei osannut opettaa Birgitille, miten hienot naiset istuvat...En muistanutkaan, että rikollisneron työasu on tällainen... Mulla ei ole ollut varmaan vuosiin pelissäni rikollisneroa, koska inhoan niin paljon kyseistä uraa.Birgitin uusi pukeutumistyyli näytti tuovan vipinää makuuhuoneen puolelle. Iltatähteä ei perheeseen kuitenkaan olisi enää luvassa...... sillä jo seuraavana päivänä tuli molempien aika kohdata elämän ehtoopuoli.
Birgit oli kaunis harmaahapsenakin.Myös Eetusta tuli oikein symppis papparainen, joskin ikänäkö alkoi vaivata ja hän sai coolit kakkulat nenälleen.


**********
Charlotta sai lopulta yliopisto-opintonsa päätöseen, joskaan arvosana ei päätä huomannut. Cahrlotta päätti muuttaa asuntolasta takaisin lapsuudenkotiinsa Poukamaan. Mukana muutti luonnollisestikin Antto.
Perhe Rönttä koki äkkirikastumisen, kun ennustajaeukko kävi eräänä päivänä tuomassa talon kuistille tämän lampun. Mammonatavoitteiset äiti ja tytär toivoivat lampun hengeltä tietysti säkeittäin rahaa.
Chalotta alkoi pian odottaa esikoistaan ja pariskunta meni vihille. Nämäkin häät vietettiin merellisissä tunnelmissa. Avioliiton myötä Charlotasta tuli rouva Huttunen.Synnytyksen aika koitti ja Birgit pääsi todistamaan ensimmäisen lapsenlapsensa syntymää.
Tulokas oli nappisilmäinen tyttö ja hänet nimettiin Darlaksi.
Birgit ja Eetu olivat haltioituneita tuoreesta lapsenlapsestaan ja pienen tytön elämästä ei todellakaan puuttunut rakkautta.Melko pian Charlotta huomasi olevansa jälleen raskaana. Pikku Darla tulisi saamaan sisaruksen.Ennen uuden vauvan syntymää Darla ehti kasvaa taaperoksi.Elämäntoiveensa jo toteuttanut Birgit päätti, että oli aika jättäytyä eläkkeelle ja keskittyä täysipäiväisesti mummona oloon.Cotton-kissalle jätettiin hyvästit :(

Charlotan toinen synnytys koitti ja jälleen saapui maailmaan ruskeasilmäinen tyttö. Vauva sai nimekseen Demi.Päivät kuluivat ja Darlasta kasvoi söpö koulutyttö.
Demi puolestaan saavutti taaperoiän.Perheen lapsiluku ei kuitenkaan ollut ihan vielä täynnä. Perhetavoitteisen Anton elämäntoiveena on, että kolme lasta valmistuisi yliopistosta. Niinpä Charlotta sai kokea synnytyksen ilot vielä kerran. 
Tällä kertaa maailmaan saapuikin pieni ruskeasilmäinen poika, joka sai nimekseen Danny.Samoihin aikoihin Eetu saavutti vihdoin lehtimiesuran huipun ja toteutti elämäntoiveensa. Eikä todellakaan yhtään liian aikaisin......sillä jo seuraavana päivänä saapui viikatemies yllättäen kylään ja vei Eetun mukanaan. Birgit jäi leskeksi.

**********

Lopuksi hypätään menneistä tapahtumista nykyhetkeen ja vilkaistaan, mitä perheelle kuuluu tällä hetkellä.


Darla on varttunut jo nuoreksi aikuiseksi ja opiskelee yliopistossa. Hänestä kasvoi kaunotar!
Demi ja Danny ovat teini-ikäisiä ja asuvat vielä kotona. Demi tosin on jo piakkoin suuntaamassa myös yliopistoon.


Talo on kokenut perusteellisen uudistuksen ja näyttää nykyisin tältä.Birgit eli vielä pitkään Eetun kuoleman jälkeen. Hiljattain tuli kuitenkin hänenkin aika siirtyä ajasta ikuisuuteen.Samoihin aikoihin koitti puolestaan vanhuus Charlotalle, joka harmaahapsenakin on edelleen ihan äitinsä kopio! 


1 kommentti:

  1. Aivan ihana LC ja _täydellisiä_ simejä <3 Ja ihanan ihana toi talokin vau(ite oon supersurkee rakentaja..) anyway oon nyt lukenut putkeen kaikki myrskyluodon osat ja näin. tykkään kovasti, keep it up!

    VastaaPoista